Koju slavinu izabrati ?

Prilikom planiranja kupatila ili kuhinje postavlja se veliko pitanje : koju slavinu izabrati ? Kako da se snađem u moru ponuda ? Koja slavina će se najbolje uklopiti u stil koji sam zamislio (zamislila) ? Da li su slavine kvalitetne ?

Zaista ima puno pitanja oko izbora pravih slavina za vaše kupatilo ili kuhinju koji će zadovoljiti sve vaše potrebe i služiti godinama kako treba ! Moderni proizvođači armatura i slavina nude zaista puno stilova to jest dizajna koji može zadovoljiti ukus i naj zahtijevnijih kupaca .

Najstarije baterije tj. slavine su dvoručne - što znači da imate posebnu ručicu za hladnu i posebnu za toplu vodu a miješanje vode u samoj slavini odrađujete vi ručno pomoću dvije ručice . Na modernijim slavinama ručice imaju keramičke uloške - što znači da ih okrećete samo 90 stupnjeva - drugačije rečeno okretanje same ručice na bateriji je jednostavno i može se izvesti u veoma kratkom roku .

Zatim slijedi takozvana jednoručna slavina . Na našim prostorima dugi niz godina jednoručna slavina je označavala dva brenda : Istra Kula i Armal . Danas već postoji veliki broj proizvođača koji proizvode jednoručne slavine . Ove slavine se koriste u najvećem broju domaćinstava . Veoma su popularne zbog jednostavnog rukovanja. Slavine čije je tijelo masivnije i veće imaju veći mješač dok one jeftinije posjeduju manje mješače . U najvećem broju slučajeva mješači za slavinu odnosno ulošci jednoručnih slavina se mogu zamijeniti u slučaju da dođe do nekog kvara - znači ne morate uvijek kupiti novu slavinu prilikom kvara nego postoji opcija za zamijenu dijelov.

Trebate kvalitetno slavinu ? Obratite nam se s povjerenjem

Zato PREPORUČUJEMO da NIKAKO ne kupujete slavine od nepoznatih proizvođača odnosno one sa “tržnice” koji su uvijek Jako jeftine ali … Nastavak priče već znate i Vi ! Izaberite nekog poznatog i pouzdanog proizvođača slavina-armatura ili u stručnom svijetu - baterija i izdvojite malo više novaca za kupovinu slavine kako bi bili mirni u  Vašem Kupatilu/Kuhinji. U našoj ponudi ARMATUR brenda vam možem pružiti mnoštvo serija tj. dizajna a takođe svako može pronaći i cijenovni rang koji će odgovarati mogućnostima i zahjtevima svih kupaca . Za spomenute slavine važi i izuzetno dobar garantni rok kao i dobra pokrivenost sa rezervnim dijelovima - ove su značajne stavke koje vas mogu ubijediti da ste izabrali pravo riješenje .

Ugradna ili ugradbena slavina - najveći broj modernih proizvođača baterija za kupatilo i kuhinje u novijim serijama ima veliki broj ugradnih baterija . Ima različitih kombinacija pa tako varira dužina i stil izliva,oblik rozete i još mnogo toga . Ako smo već gore spomenuli usponski tuš : po najnovijim trendovima slavine za kadu sa izlivom i usponkim i ručnim tuševima su jako popularni . Popularnost su stekli jer su jako praktični i možete uživati u pravom tuširanju ako imate ovakvu vrstu slavine za tuš u vašem kupatilu.

Zatim slijede senzorske slavine ili senzorke baterije . One se koriste u javnim objektima, restoranima i u drugim sanitarnim čvorovima gde veliki broj ljudi koristi jedan sanitarni čvor . Praktični su i veoma dugotrajni a svakako vam mogu uštedjeti i značajnu količinu vode . Zašto ? Nema nepotrebnog curenja vode … Veoma bitno . Po najnovijim standardima propisima je predviđeno gde se MORAJU koristiti jedina mana im je u največem broju slučajeva Cijena !

Ne možete se odlučiti za pravu slavinu ? Kontaktirajte nas

TOP