Kako održavati slavine u domaćinstvu

Donosimo nekoliko savjeta za pravilno održavanje svih slavina u domaćinstvu.

Vodeni kamenac  je najveći neprijatelj svake slavine. Najveći neprijatelj kamenca je sirće. Svaki deo slavine na kom je nataložen kamenac moguće je potopiti u sirće i on će ga očistiti. Aerator je mesto gde se skuplja dosta kamenca. Ako na aeratoru postoji plastična mrežica preko čelične on će duže trajati. Ipak, i pored toga, biće potrebno zameniti ga jednom u dve godine.

Čišćenje tuša
Kamenac se nakuplja i na tušu, a najlakše se čisti tako da se ručica ili glava tuša potope u jestivi ocat čime se nakupljeni kamenac prirodno uklanja.

Kako ušrediti u domaćinstvu ?

Štednja je oduvijek bila tražena tema, stoga vam donosimo jedan opširniji pregled sa nizom jednostavnih savjeta kako da smanjite sve veće režije, a novac usmjerite tamo gdje je potrebniji. U domaćinstvu postoji mnogo načina štednje koji pojedinačno gledajući znaju biti smiješno mali, ali ako ih saberemo sa ostalima i izračunamo na bazi jedne godine, može se bez problema uštedjeti više stotina kuna što može biti sasvim dovoljno za pokrivanje npr. registracije automobila, plaćanja rate životnog osiguranja ili dijela godišnjeg odmora.

Osim štednje, morate početi ekološki razmišljati i biti svjesni činjenice da izvori energije i vode na zemlji nisu neograničeni. Zato svaki put kada se kupate ili perete rublje razmislite o tome.

TOP